fbpx
Historische LuchtvaartNaast het nieuws

De Bussumse straaljager-ramp | Video

In 1957 stortte in Bussum een Super Sabre-straaljager van de Amerikaanse luchtmacht neer. Het toestel, waaruit te piloot zich heeft kunnen bevrijden, kwam neer op een kazerne van de landmacht. De ramp kwam kort na de Eindhovense straaljager-ramp waarbij een Nederlandse straaljager neerstortte in een woonwijk.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button