fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Fokker 50 verongelukt bij landing | Foto’s

Zaterdag raakte een Fokker 50 van Silverstone Air Services, geëxploiteerd door Saacid Airlines, van de landingsbaan in Mogadishu, Somalië.

Vracht

Volgens AvHerald voerde het vliegtuig, met registratie 5Y-MHT, een vrachtvlucht uit van Mogadishu naar Beledweyne. Aan boord van het toestel zouden zich vier bemanningsleden hebben bevonden.

Vlucht

Kort na de start in Mogadishu zou de bemanning van de Fokker 50 een probleem met het landingsgestel hebben vastgesteld. Het, vooralsnog onbekende, probleem met het landingsgestel was aanleiding om terug te keren naar de luchthaven van Mogadishu.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button