fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberMilitairNieuws

Stoffelijke resten gevonden bij berging Britse bommenwerper Markermeer

Tijdens de berging van een Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog zijn stoffelijke resten gevonden. Het gaat mogelijk om de bemanning van de Short Stirling BK716.

Bergingsoperatie

Drie weken geleden is Defensie begonnen aan het bergen van de bommenwerper. De operatie is onderdeel van het Nationaal Programma berging vliegtuigwrakken. Het Britse toestel zou in 1943 zijn neergestort tijdens een missie waarbij het bombardementen uitvoerde op Duitse steden. Eerder werden al twee motorblokken, een brandstoftank, een rechtervleugel, munitie en verschillende andere vliegtuigonderdelen aangetroffen. Dankzij een registratienummer op het motorblok heeft men kunnen bevestigen dat het daadwerkelijk om BK716 gaat.

Verder onderzoek

Omroep Flevoland meldt dat de nabestaanden van de zeven bemanningsleden op de hoogte zijn gebracht door de gemeente Almere. In een laboratorium in Soesterberg gaan specialisten van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) onderzoeken of het daadwerkelijk om resten van de bemanning van BK716 gaat. Deze bestond uit Britten en Canadezen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button