fbpx
737 MAXAchtergrondBoeingNaast het nieuwsVideoVliegtuigen

Terugblik: De eerste vlucht van de 737 MAX | Video

De Boeing 737 MAX maakte begin 2016 haar eerste vlucht. De MAX moest de opvolger worden van de succesvolle 737NG, maar door twee dodelijke ongelukken staat het toestel al maanden aan de grond.

737MAX

Het nieuwe toestel van de Amerikaanse fabrikant moet de 737NG op termijn gaan vervangen. De nieuwe vleugel karakteristieken en zuinigere motoren moeten luchtvaartmaatschappijen zuiniger laten vliegen. Het eerste toestel werd in mei 2017 geleverd aan het Indonesische Lion Air.

Crash

Eind oktober 2018 stortte Lion Air vlucht 610 vanaf Jakarta neer in de Javazee, waarbij alle 189 inzittende om het leven kwamen. Ondanks deze crash vlogen maatschappijen door, en ging Boeing verder met het fabriceren van de MAX. Begin maart 2019 waren er bijna vierhonderd toestellen geleverd. Niet veel later in maart, 10 maart, vertrok Ethiopian Airlines vlucht 302 vanaf Addis Ababa met de 737 MAX 8. Na ongeveer zes minuten stortte het toestel neer waarbij alle 157 mensen aan boord om het leven kwamen.

De 737MAX staat nu al ongeveer anderhalf jaar aan de grond, maar er lijkt vooruitgang te zijn. De MAX ondervindt al diverse certificeringstesten en maatschappijen hopen voorzichtig op de terugkeer.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button