fbpx
BoeingNieuwsVideoVliegtuigen

Vierde Boeing 777X maakt eerste vlucht in testprogramma | Video

De vierde Boeing 777-9 heeft zondag haar eerste vlucht gemaakt onder de registratie N779XZ. De widebody maakt onderdeel uit van de B777X vloot die in 2022 passagiers moet gaan vervoeren.

777X

De 777-9, ook wel 777X genoemd, moet het nieuwe vlaggenschip van de Amerikaanse fabrikant Boeing worden. Het toestel valt op door haar nieuwe, grote motoren en opvouwbare vleugeltippen. De 777-9 is een widebody toestel die een bereik moet hebben van ongeveer 13.500 kilometer.

Test

De ‘tripple seven’ gaat diverse tests uitvoeren gedurende het ‘robust test program’. Het is gebruikelijk dat er meerdere testvliegtuigen worden gebruikt om een vliegtuig te certificeren. Door meerdere vliegtuigen in te zetten kunnen meerdere tests tegelijk worden uitgevoerd en kan het vliegtuig sneller in productie worden genomen. Afgelopen zondag heeft de vierde 777-9 onder andere een afgebroken start (‘RTO’) uitgevoerd zoals te zien is in het filmpje.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button