fbpx
AirbusBoeingNieuwsVeiligheidVliegtuigen

EASA waarschuwt voor motorbehandeling A320

De EASA, de Europese luchtvaartautoriteit, heeft een waarschuwing afgegeven voor een motorbehandeling van de Airbus A320neo.

Toevoeging

De waarschuwing die is afgegeven gaat over het toevoegen van KATHON FP 1.5 biocide aan de brandstof van Airbus A319’s, A320’s en A321’s. Het stofje zou microbiële besmetting van de brandstof tegen moeten gaan en daarmee de kans op operationele problemen verkleinen.

737 MAX

Eerder verbood de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, het gebruik van KATHON FP 1.5 biocide al bij de Boeing 737 MAX. Het stofje zou de betrouwbaarheid van de motoren van zowel de Boeing 737’s als de Airbus A320’s doen verslechteren.

Reinigen

Zowel de EASA als de FAA hebben maatschappijen opgedragen de motoren van hun toestellen te reinigen indien er gebruik is gemaakt van KATHON FP 1.5 biocide. Welke maatschappijen het middel gebruikten is onbekend.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button