fbpx
AirbusBoeingNieuwsVeiligheidVliegtuigen

EASA waarschuwt voor motorbehandeling A320

De EASA, de Europese luchtvaartautoriteit, heeft een waarschuwing afgegeven voor een motorbehandeling van de Airbus A320neo.

Toevoeging

De waarschuwing die is afgegeven gaat over het toevoegen van KATHON FP 1.5 biocide aan de brandstof van Airbus A319’s, A320’s en A321’s. Het stofje zou microbiële besmetting van de brandstof tegen moeten gaan en daarmee de kans op operationele problemen verkleinen.

737 MAX

Eerder verbood de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, het gebruik van KATHON FP 1.5 biocide al bij de Boeing 737 MAX. Het stofje zou de betrouwbaarheid van de motoren van zowel de Boeing 737’s als de Airbus A320’s doen verslechteren.

Reinigen

Zowel de EASA als de FAA hebben maatschappijen opgedragen de motoren van hun toestellen te reinigen indien er gebruik is gemaakt van KATHON FP 1.5 biocide. Welke maatschappijen het middel gebruikten is onbekend.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button