fbpx
IncidentenNaast het nieuwsOpmerkelijkVeiligheidVideo

Air Force Two raakt vogel bij de start | Video

Air Force Two, het vliegtuig dat onder andere wordt gebruikt door de Amerikaanse vice president, heeft afgelopen week een ‘birdstrike’ gehad.

Motor

In de onderstaande video is te zien dat er een vogel in de rechtermotor van de Boeing 757, die dienst doet als Air Force Two, komt. De piloten besloten om direct terug te keren naar de Manchester-Boston Regional Airport. Mike Pence, de vice president, is vervolgens met een C-17 Globemaster teruggevlogen naar Washington.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button