fbpx
CoronavirusMaatschappijenNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Geen ontslagen bij piloten EasyJet op Schiphol

EasyJet ontslaat geen piloten op standplaats Amsterdam, zo heeft de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers bekendgemaakt.

CAO

Alhoewel EasyJet de piloten niet ontslaat, zal hun loon komend jaar niet stijgen. Ook zal er geen inflatiecorrectie worden doorgevoerd. De huidige CAO is met een jaar verlengd.

Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk moest EasyJet wel banen schrappen. In totaal werden 5.000 werknemers ontslagen, waaronder 700 piloten. Ook werden de bases op de luchthavens Stansted, Southend en Newcastle gesloten.

Stil

EasyJet is hard getroffen door de coronacrisis. Vanaf veel bases heeft de maatschappij enkele maanden geen vluchten uitgevoerd. Ook vanaf Schiphol werden enige tijd geen vluchten uitgevoerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button