fbpx
AirlinesBoeingNieuwsOpmerkelijkVliegtuigen

Iran Air neemt Boeing 747-200 weer in gebruik

Iran Air heeft een van haar Boeing 747-200’s opgeknapt zodat het toestel, dat in 1988 als PH-MCF aan Martinair werd geleverd, langer in dienst kan blijven.

Reparaties

Aan het toestel, dat meer dan zes jaar geen groot onderhoud heeft gehad, moesten verschillende reparaties worden uitgevoerd. Vanwege de handelsbeperkingen met Iran is het voor Iran air niet mogelijk om onderhoud voor het toestel uit te besteden, reserveonderdelen mogen wel worden aangeschaft.

Iran

Het onderhoud en de noodzakelijke reparaties zijn nu uitgevoerd door Iraanse technici. Het is voor het eerst dat Iraanse technici zelf reparaties uitvoeren aan een dergelijk vliegtuig.

Inzet

De Boeing 747-200 is naar verluidt alweer in gebruik genomen sinds het onderhoud. Het toestel wordt momenteel alleen gebruikt voor vrachtvervoer. Of het toestel, dat ook geconfigureerd kan worden voor het vervoer van passagiers, ooit nog reizigers zal vervoeren is onbekend.

Vloot

Niet alle Boeing 747’s blijven in de vloot van Iran air. Twee andere 747-200’s staan momenteel nog te koop. Enkele jaren geleden nam de Iraanse maatschappij al afscheid van haar 747-100’s en 747-SP’s.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button