fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Antonov AN-26 neergestort in Oekraïne | Video

Een Antonov AN-26 van de Oekraïense luchtmacht is vrijdagavond neergestort bij de luchthaven van Charkov, in het noordoosten van het Oekraïne.

Inzittenden

Aan boord van het toestel bevonden zich 27 mensen. Een groot deel zou in opleiding zijn tot militair, maar dat is nog niet bevestigd. Van de 27 inzittenden zouden 22 de vliegramp niet hebben overleefd. Twee inzittenden zijn zwaargewond en de overige drie inzittenden zijn nog vermist.

Vlucht

Over de vlucht is, omdat deze militair was, weinig bekend. Over de oorzaak van de ramp is ook nog niets bekend. Wel is al gezegd dat er vooralsnog geen aanleiding is om de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne te verdenken.

Antonov 26

De Antonov AN-26 werd geproduceerd tussen 1969 en 1986 als passagiers- en vrachtvliegtuig. Het toestel vliegt nog steeds over de gehele wereld, voornamelijk als militair toestel.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button