fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsPiloten en Crew

Lufthansa wil meer dan 1.000 piloten ontslaan

Lufthansa wil in totaal 1.100 pilotenbanen schrappen, dat zou afgelopen week zijn besproken bij een bestuursvergadering van de maatschappij, zo meldt Der Spiegel.

Banen

Eerder kondigde Lufthansa aan dat er 600 posities voor piloten zouden verdwijnen. Dit aantal wordt volgens verschillende Duitse media nu opgeschaald naar 1.100.

Herstel

Waar eerder werd verwacht dat de vraag naar vliegreizen stabiel zou blijven toenemen, blijkt dit niet het geval. Nu de reisrestricties toenemen en de vraag afneemt lopen de inkomsten van luchtvaartmaatschappijen weer terug.

Schrappen

De teruglopende vraag naar vliegreizen is voor verschillende maatschappijen, waaronder Wizz Air en de KLM, aanleiding om terug te schalen in hoeveelheid vluchten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button