fbpx
NieuwsVideo

Krachtigste straalmotor gecertificeerd door FAA | Video

De FAA heeft de GE9X-motor, die wordt gebruikt op de nieuwe Boeing 777-9, gecertificeerd. De straalmotor van de Amerikaanse motorfabrikant General Electric werd eerder al uitgeroepen tot krachtigste straalmotor.

GE9X

Vorig jaar werd de straalmotor voor de nieuwe Boeing 777X, beter bekend als de GE9X, uitgeroepen tot krachtigste vliegtuigmotor ooit voor een passagiersvliegtuig. Hierbij werd een vermogen van ruim 60.000 kg (134.300 pounds) bereikt waar Guinness World Records een certificaat voor uitreikte aan de motorfabrikant GE.

CEO

Momenteel ondergaat de 777X diverse vliegtesten, maar met het certificeren van de GE9X is de certificering weer een stuk dichterbij. “Er is geen motor die de combinatie van grootte, vermogen en brandstofefficiëntie van de GE9X kan bereiken. Deze motor levert onovertroffen waarde en betrouwbaarheid aan onze luchtvaartklanten. Ik wil het hele GE9X-team feliciteren en Boeing, onze partners en leveranciers bedanken voor de samenwerking bij deze ongelooflijke prestatie”, aldus CEO John Slattery.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button