fbpx
AchtergrondCoronavirusNaast het nieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVideo

Terugblik: Duizenden vliegtuigen massaal aan de grond | Video

We zijn nu ruim een half jaar verder sinds de grote uitbraak van de coronacrisis in Europa en Amerika. Luchtvaartmaatschappijen parkeerden in het voorjaar massaal hun vloot door de vele reisrestricties.

Parkeren

Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen parkeerde een deel van hun vloot kort na de uitbraak in maart/april. De vraag naar vluchten liep massaal af en door de vele reisrestricties was het ook niet altijd mogelijk om te vliegen. Waar de airlines eerst nog druk waren met repatriëringsvluchten, nam dat in april en mei significant af. Als gevolg daarvan stonden duizenden vliegtuigen geparkeerd over de hele wereld. Dit leverde unieke beelden op.

Een impressie van luchthaven Schiphol tijdens de coronacrisis
Een reportage van de Amerikaanse zender CNBC

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button