fbpx
AchtergrondCoronavirusNaast het nieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVideo

Terugblik: Duizenden vliegtuigen massaal aan de grond | Video

We zijn nu ruim een half jaar verder sinds de grote uitbraak van de coronacrisis in Europa en Amerika. Luchtvaartmaatschappijen parkeerden in het voorjaar massaal hun vloot door de vele reisrestricties.

Parkeren

Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen parkeerde een deel van hun vloot kort na de uitbraak in maart/april. De vraag naar vluchten liep massaal af en door de vele reisrestricties was het ook niet altijd mogelijk om te vliegen. Waar de airlines eerst nog druk waren met repatriëringsvluchten, nam dat in april en mei significant af. Als gevolg daarvan stonden duizenden vliegtuigen geparkeerd over de hele wereld. Dit leverde unieke beelden op.

Een impressie van luchthaven Schiphol tijdens de coronacrisis
Een reportage van de Amerikaanse zender CNBC

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button