fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Boeing 747 blokkeert landingsbaan Doha

Een Boeing 747-8F van Qatar Airways heeft maandagochtend een van de landingsbanen van Doha Hamad International Airport geblokkeerd.

Incident

De Boeing 747 voerde een noodlanding uit op de luchthaven van Doha nadat er een probleem bleek te zijn met een van de hydraulische systemen aan boord van het vliegtuig. De piloten verklaarden vanwege het uitvallen van de systemen een noodgeval.

Landing

Het toestel, dat afkomstig was uit Frankfurt, landde veilig op de luchthaven van Doha. Eenmaal geland moest het toestel van de landingsbaan af worden gesleept, waardoor op de luchthaven vertragingen ontstonden.

Vervangen

Na inspectie bleek dat een van de motoren van het toestel vervangen moet worden voordat de 747 weer in gebruik kan worden genomen. Wat het incident precies heeft veroorzaakt is nog niet bekend.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button