fbpx
IncidentenMilitairNieuwsVeiligheid

F-35 stort neer na botsing met tankvliegtuig

Een F-35 van de U.S. Marines is dinsdag na een botsing met een C-130 ‘Hercules’ tankvliegtuig neergestort.

Botsing

Volgens verschillende media zou de F-35 tegen een van de vleugels van de Hercules zijn gekomen. Na de botsing konden de piloten van de Hercules een noodlanding uitvoeren. De piloot van de F-35 was genoodzaakt zijn schietstoel te gebruiken.

Gevolg

De F-35 vlieger wordt momenteel behandeld voor enkele verwondingen die hij opliep als gevolg van het gebruik van de schietstoel. De bemanning van de Hercules kwam er met de schrik van af.

Oorzaak

Het Amerikaanse mariniers korps heeft in een verklaring het incident bevestigd. Over mogelijke oorzaken is nog niets bekend gemaakt.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button