fbpx
Air FranceNieuwsVideoVliegvelden

Air France landt als eerste én laatste op Berlijn Tegel | Video

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France landde in 1960 als eerste commerciële luchtvaartmaatschappij op de luchthaven Berlijn Tegel. Nu het einde van het Berlijnse vliegveld nabij is, landt Air France óók als laatste op het vliegveld.

Eerste landing

De Lockheed Super Constellation van Air France vloog begin 1960 van Parijs, via Frankfurt, naar Berlijn Tegel. Het toestel was het eerste civiele vliegtuig die landde op het voormalig militaire vliegveld. Toen in 1974 de nieuwe terminal op Tegel airport werd geopend werden alle commerciële vluchten van het voormalig vliegveld Tempelhof naar Berlijn Tegel verplaatst.

Laatste

Ook de laatste vlucht, op 8 november 2020, zal worden uitgevoerd door Air France, zo bevestigde de Berlijnse Airport Operator. Het gaat hierbij om een speciale vlucht ter gelegenheid van de sluiting van Berlin Tegel. De geplande opening van het, zeer vertraagde, Brandenburg Airport staat op 31 oktober aanstaande. Ruim een week later zal de laatste reguliere vlucht vanaf Tegel vertrekken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button