fbpx
Air FranceNieuwsVideoVliegvelden

Air France landt als eerste én laatste op Berlijn Tegel | Video

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France landde in 1960 als eerste commerciële luchtvaartmaatschappij op de luchthaven Berlijn Tegel. Nu het einde van het Berlijnse vliegveld nabij is, landt Air France óók als laatste op het vliegveld.

Eerste landing

De Lockheed Super Constellation van Air France vloog begin 1960 van Parijs, via Frankfurt, naar Berlijn Tegel. Het toestel was het eerste civiele vliegtuig die landde op het voormalig militaire vliegveld. Toen in 1974 de nieuwe terminal op Tegel airport werd geopend werden alle commerciële vluchten van het voormalig vliegveld Tempelhof naar Berlijn Tegel verplaatst.

Laatste

Ook de laatste vlucht, op 8 november 2020, zal worden uitgevoerd door Air France, zo bevestigde de Berlijnse Airport Operator. Het gaat hierbij om een speciale vlucht ter gelegenheid van de sluiting van Berlin Tegel. De geplande opening van het, zeer vertraagde, Brandenburg Airport staat op 31 oktober aanstaande. Ruim een week later zal de laatste reguliere vlucht vanaf Tegel vertrekken.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button