fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuws

Amerikaanse maatschappijen tekenen voor miljardenleningen

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft aangekondigd miljardenleningen te zijn overeengekomen met zeven grote luchtvaartmaatschappijen.

Maatschappijen

In een statement geeft het ministerie aan dat er leningen zijn overeengekomen met Alaska Airlines, American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue, Hawaiian Airlines, SkyWest Airlines en United Airlines. De leningen moeten ervoor zorgen dat er tienduizenden banen in de luchtvaart behouden blijven en dat de zeven maatschappijen de coronacrisis kunnen overbruggen.

Miljarden

In maart ontvingen Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen al een pakket van 25 miljard dollar onder het CARES-pakket. Hierbij ging het voornamelijk om inkomenssteun voor werknemers zodat massaontslagen voorkomen zouden worden. Ook nu gaat het om bedragen van vele miljarden. American Airlines heeft aangegeven een lening van 5.5 miljard dollar te zijn overeengekomen. Ook United is een lening van ruim 5 miljard aangegaan. Dit bedrag kan indien nodig nog met ongeveer 2 miljard dollar worden verhoogd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button