fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelNieuws

Amerikaanse maatschappijen tekenen voor miljardenleningen

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft aangekondigd miljardenleningen te zijn overeengekomen met zeven grote luchtvaartmaatschappijen.

Maatschappijen

In een statement geeft het ministerie aan dat er leningen zijn overeengekomen met Alaska Airlines, American Airlines, Frontier Airlines, JetBlue, Hawaiian Airlines, SkyWest Airlines en United Airlines. De leningen moeten ervoor zorgen dat er tienduizenden banen in de luchtvaart behouden blijven en dat de zeven maatschappijen de coronacrisis kunnen overbruggen.

Miljarden

In maart ontvingen Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen al een pakket van 25 miljard dollar onder het CARES-pakket. Hierbij ging het voornamelijk om inkomenssteun voor werknemers zodat massaontslagen voorkomen zouden worden. Ook nu gaat het om bedragen van vele miljarden. American Airlines heeft aangegeven een lening van 5.5 miljard dollar te zijn overeengekomen. Ook United is een lening van ruim 5 miljard aangegaan. Dit bedrag kan indien nodig nog met ongeveer 2 miljard dollar worden verhoogd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button