fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

KLM bereikt gedeeltelijk akkoord met vakbonden en presenteert plan

KLM heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de vakbonden voor het grondpersoneel en de cabinemedewerkers. Met de piloten zijn nog geen afspraken gemaakt.

Akkoord

Volgens vakbond CNV is er sprake van een voorlopig akkoord. Het personeel krijgt voorlopig geen loonsverhoging, met uitzondering van de werknemers die minder dan fulltime werken en minder dan modaal verdienen. Zij krijgen een salarisverhoging van 2,5 procent. Volgens CNV krijgt iedereen die meer dan anderhalf keer modaal verdient een salarisverlaging.

Ook FNV meldt dat er afspraken met KLM zijn gemaakt. Volgens de vakbond gaat de maatschappij een “sterk verbeterde beëindigingsvergoeding” betalen bij gedwongen ontslagen. Het nu ontslagen personeel zal bovendien als eerste weer worden aangenomen als het binnen de komende vijf jaar weer beter gaat met KLM.

Reorganisatieplan

Vandaag presenteert Pieter Elbers, conform de door de overheid aan KLM opgelegde deadline van 1 oktober, het reorganisatieplan aan minister van Financiën Wopke Hoekstra. Hierin moeten alle hervormingen die de maatschappij wil doorvoeren zijn opgenomen. Met de piloten is ondanks de deadline nog geen akkoord bereikt. In ruil voor KLM’s staatssteun zouden piloten en ander personeel dat drie keer modaal verdient in eerste instantie minstens 20 procent van hun salaris moeten inleveren.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button