fbpx
AirlinesEditors choiceFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

KLM bereikt gedeeltelijk akkoord met vakbonden en presenteert plan

KLM heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de vakbonden voor het grondpersoneel en de cabinemedewerkers. Met de piloten zijn nog geen afspraken gemaakt.

Akkoord

Volgens vakbond CNV is er sprake van een voorlopig akkoord. Het personeel krijgt voorlopig geen loonsverhoging, met uitzondering van de werknemers die minder dan fulltime werken en minder dan modaal verdienen. Zij krijgen een salarisverhoging van 2,5 procent. Volgens CNV krijgt iedereen die meer dan anderhalf keer modaal verdient een salarisverlaging.

Ook FNV meldt dat er afspraken met KLM zijn gemaakt. Volgens de vakbond gaat de maatschappij een “sterk verbeterde beëindigingsvergoeding” betalen bij gedwongen ontslagen. Het nu ontslagen personeel zal bovendien als eerste weer worden aangenomen als het binnen de komende vijf jaar weer beter gaat met KLM.

Reorganisatieplan

Vandaag presenteert Pieter Elbers, conform de door de overheid aan KLM opgelegde deadline van 1 oktober, het reorganisatieplan aan minister van Financiën Wopke Hoekstra. Hierin moeten alle hervormingen die de maatschappij wil doorvoeren zijn opgenomen. Met de piloten is ondanks de deadline nog geen akkoord bereikt. In ruil voor KLM’s staatssteun zouden piloten en ander personeel dat drie keer modaal verdient in eerste instantie minstens 20 procent van hun salaris moeten inleveren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button