fbpx
AirlinesIncidentenKLMNieuwsNL NieuwsVeiligheid

KLM-toestel geëvacueerd na valse bommelding

Een Boeing 737-700 van de KLM is zaterdag geëvacueerd op de luchthaven van Boekarest. Aanleiding voor de evacuatie was een bommelding.

Melding

De melding kwam binnen toen het toestel, dat vlucht KL1376 uitvoerde, al aan het taxiën was. Het vliegtuig keerde terug naar een parkeerplek zodat de 89 passagiers het toestel veilig konden verlaten.

Onderzoek

Nadat het vliegtuig was onderzocht bleek de bommelding vals te zijn. De passagiers zijn ondergebracht in hotels en vliegen zondag alsnog met hetzelfde toestel naar Amsterdam.

Bron

De bommelding werd gemaakt bij de lokale autoriteiten, die vervolgens de KLM hebben ingelicht. Van wie de melding afkomstig was is nog onbekend.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button