fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsPiloten en Crew

Swiss-piloten mogelijk aan de slag als machinist

Swiss kijkt samen met de SBB, de Zwitserse spoorwegen, naar de mogelijkheden om piloten om te scholen tot machinist, zo melden verschillende Zwitserse media.

Tekort

De Zwitserse spoorwegen hebben al enige tijd een groot tekort aan machinisten. De SSB heeft nu gesprekken met Swiss over het tijdelijk in dienst nemen van piloten, aangezien Swiss momenteel een overschot aan vliegers heeft.

Herstel

Swiss gaat er niet van uit dat de luchtvaartmarkt voor 2024 herstelt. Waar de maatschappij eerder nog wilde proberen de crisis zonder ontslagen door te komen, is dat volgens de top van de maatschappij nu onvermijdelijk.

Selectie

Door de coronacrisis is het voor de Zwitserse spoorwegen moeilijk om selectiedagen te houden voor nieuwe machinisten. De SBB gaat er echter van uit dat de piloten van Swiss ook aan de eisen om machinist te worden voldoen. Hierdoor kunnen de piloten die deel willen nemen aan het programma direct de opleiding tot machinist in.

Deal

Er is nog geen deal gemaakt over een eventuele doorstroom van de piloten naar de spoorwegen. De SBB kon tegenover diverse Zwitserse media bevestigen dat er concrete gesprekken worden gevoerd met Swiss.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button