fbpx
BoeingEditors choiceKLMLiefhebberMaatschappijenNieuws

KLM vliegt laatste ‘passagiers’-747 naar woestijn

KLM voert momenteel haar laatste vlucht uit met een Boeing 747 in volledige passagiersconfiguratie.

PH-BFL

Bron: flightradar24.com

De Jumbojet met vluchtnummer KLM747 is om 09:25 LT (Local Time) vertrokken vanaf Schiphol en zal via Chicago naar Mojave vliegen. Het gaat om een Boeing 747 met de registratie PH-BFL dat door KLM ‘City of Lima’ is genoemd. Onlangs werd de uitgefaseerde 747 hernoemd naar fleet manager Robert van Bohemen, die zijn 25-jarig jubileum bij KLM vierde. Het inmiddels 29 jaar oude toestel zal in de woestijn van Californië haar laatste rustplaats vinden. De vlucht is via flightradar24 te volgen.

PH-BFL met de nieuwe naam © Toby Enzerink

Voorlopig zijn er nog een aantal 747-combi toestellen actief voor KLM die worden ingezet voor het vervoer van vracht. Dit ten behoeve van de vrachtcapaciteit die benodigd is vanwege de coronacrisis.

© Jorg de Bruijn

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button