fbpx
BoeingEditors choiceKLMLiefhebberMaatschappijenNieuws

KLM vliegt laatste ‘passagiers’-747 naar woestijn

KLM voert momenteel haar laatste vlucht uit met een Boeing 747 in volledige passagiersconfiguratie.

PH-BFL

Bron: flightradar24.com

De Jumbojet met vluchtnummer KLM747 is om 09:25 LT (Local Time) vertrokken vanaf Schiphol en zal via Chicago naar Mojave vliegen. Het gaat om een Boeing 747 met de registratie PH-BFL dat door KLM ‘City of Lima’ is genoemd. Onlangs werd de uitgefaseerde 747 hernoemd naar fleet manager Robert van Bohemen, die zijn 25-jarig jubileum bij KLM vierde. Het inmiddels 29 jaar oude toestel zal in de woestijn van Californië haar laatste rustplaats vinden. De vlucht is via flightradar24 te volgen.

PH-BFL met de nieuwe naam © Toby Enzerink

Voorlopig zijn er nog een aantal 747-combi toestellen actief voor KLM die worden ingezet voor het vervoer van vracht. Dit ten behoeve van de vrachtcapaciteit die benodigd is vanwege de coronacrisis.

© Jorg de Bruijn

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button