fbpx
AirbusBusiness JetsNieuwsVliegtuigen

Airbus lanceert nieuwe business-jet

Airbus Corporate Jet (ACL) heeft de ACJ TwoTwenty business-jet gelanceerd. Het vliegtuig, gebaseerd op de A220, biedt ruimte aan achttien passagiers die gebruik kunnen maken van het luxe interieur.

TwoTwenty

De TwoTwenty is gebaseerd op de Airbus A220-100 maar heeft een vergroot bereik. Het toestel moet zo’n 10.500 kilometer overbruggen wat grote steden non-stop kan verbinden. Het vliegtuig biedt drie keer zoveel ruimte door de ruime, luxe opstelling. Daarnaast is de cabine uitgerust met Wi-Fi en ledverlichting. De business-variant van de A220-100 moet ruimte bieden aan achttien passagiers.

Interieur © TwoTwenty

CEO

“We zijn er trots op de ACJ-productfamilie uit te breiden met de lancering van de ACJ TwoTwenty. Het vliegtuig combineert intercontinentaal bereik, ongeëvenaarde persoonlijke ruimte en comfort voor alle passagiers. Dit nieuwste technologieplatform biedt een onverslaanbare economie en ongeëvenaarde betrouwbaarheid ”, aldus Benoit Defforge, President ACJ. Defforge ziet een veelbelovende vraag naar dit vliegtuig in een groeiende markt voor business-jets.

Toevoeging: Naar aanleiding van de lancering van de TwoTwenty meldt Airbus dat de eerste zes bestellingen binnen zijn. Comlux Aviation zal begin 2023 als eerst de TwoTwenty in gebruik nemen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button