fbpx
AirbusBusiness JetsNieuwsVliegtuigen

Airbus lanceert nieuwe business-jet

Airbus Corporate Jet (ACL) heeft de ACJ TwoTwenty business-jet gelanceerd. Het vliegtuig, gebaseerd op de A220, biedt ruimte aan achttien passagiers die gebruik kunnen maken van het luxe interieur.

TwoTwenty

De TwoTwenty is gebaseerd op de Airbus A220-100 maar heeft een vergroot bereik. Het toestel moet zo’n 10.500 kilometer overbruggen wat grote steden non-stop kan verbinden. Het vliegtuig biedt drie keer zoveel ruimte door de ruime, luxe opstelling. Daarnaast is de cabine uitgerust met Wi-Fi en ledverlichting. De business-variant van de A220-100 moet ruimte bieden aan achttien passagiers.

Interieur © TwoTwenty

CEO

“We zijn er trots op de ACJ-productfamilie uit te breiden met de lancering van de ACJ TwoTwenty. Het vliegtuig combineert intercontinentaal bereik, ongeëvenaarde persoonlijke ruimte en comfort voor alle passagiers. Dit nieuwste technologieplatform biedt een onverslaanbare economie en ongeëvenaarde betrouwbaarheid ”, aldus Benoit Defforge, President ACJ. Defforge ziet een veelbelovende vraag naar dit vliegtuig in een groeiende markt voor business-jets.

Toevoeging: Naar aanleiding van de lancering van de TwoTwenty meldt Airbus dat de eerste zes bestellingen binnen zijn. Comlux Aviation zal begin 2023 als eerst de TwoTwenty in gebruik nemen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button