fbpx
DefensieNaast het nieuwsNL Nieuws

Vanuit een Chinook het water in | Foto’s en video

Regelmatig oefenen commando’s van de Landmacht het ‘helocasten’. Bij deze uitstijgmethode vliegt een helikopter langzaam boven een wateroppervlak, terwijl leden van het commandoteam uit de helikopter in het water springen.

Helocasten is een techniek die met name door ‘special forces’ wordt beoefend, zoals het Nederlandse Korps Commando Troepen (KCT) en het Marinierskorps. Het is een manier om kleine commandoteams te droppen in vijandelijk gebied. De militairen verlaten de helikopter in zwemuitrusting (‘hover jump’). Soms wordt ook nog een opblaasbare rubberboot afgeworpen. Dennis van der Wiel stuurde foto’s van oefeningen die in juli en september plaatsvonden.

Chinook dropt een rubberboot © Dennis van der Wiel

CH-47D Chinook, nadat commando’s de helikopter hebben verlaten © Dennis van der Wiel

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button