fbpx
DefensieNaast het nieuwsNL Nieuws

Vanuit een Chinook het water in | Foto’s en video

Regelmatig oefenen commando’s van de Landmacht het ‘helocasten’. Bij deze uitstijgmethode vliegt een helikopter langzaam boven een wateroppervlak, terwijl leden van het commandoteam uit de helikopter in het water springen.

Helocasten is een techniek die met name door ‘special forces’ wordt beoefend, zoals het Nederlandse Korps Commando Troepen (KCT) en het Marinierskorps. Het is een manier om kleine commandoteams te droppen in vijandelijk gebied. De militairen verlaten de helikopter in zwemuitrusting (‘hover jump’). Soms wordt ook nog een opblaasbare rubberboot afgeworpen. Dennis van der Wiel stuurde foto’s van oefeningen die in juli en september plaatsvonden.

Chinook dropt een rubberboot © Dennis van der Wiel

CH-47D Chinook, nadat commando’s de helikopter hebben verlaten © Dennis van der Wiel

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button