fbpx
BoeingCoronavirusNieuwsVliegtuigen

Boeing stelt toekomstverwachting negatief bij

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft haar toekomstverwachting negatief bijgesteld. De fabrikant verwacht dat er tot 2030 significant minder nieuwe vliegtuigen nodig zullen zijn.

Redcutie

Boeing verwacht dat er tussen 2020 en 2030 grofweg 18,350 nieuwe vliegtuigen nodig zullen zijn, een daling van 11 procent ten opzichte van de eerdere verwachting van Boeing.

Vliegtuigbouwers

De verwachting van Boeing gaat over alle nieuwe commerciële vliegtuigen die nodig zullen zijn, dus ook vliegtuigen die door Airbus of Comac worden geproduceerd.

Positief

Alhoewel Boeing over de nabije toekomst negatiever is geworden, is dat voor de lange termijn niet het geval. De vliegtuigbouwer gaat er van uit dat er in 2039 twee keer zo veel commerciële vliegtuigen rondvliegen als in 2019.

Toename

De voornaamste toename in hoeveelheid vliegtuigen zal volgens Boeing te zien zijn in India. In 2039 zullen 40 procent van alle vliegtuigen door Indiase maatschappijen worden gebruikt. De vraag naar vliegtuigen als de Airbus A320 en de Boeing 737 zal het sterkste zijn, zo verwacht de fabrikant.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button