fbpx
KLMNieuwsNL Nieuws

Stille verjaardag voor KLM

Waar vorig jaar het 100-jarig bestaan van KLM grootst gevierd werd, is het dit jaar stiller. Als oudste luchtvaartmaatschappij vierde KLM met trots haar honderdste succesvolle verjaardag. Eén jaar later staat de airline er heel anders voor na een bewogen jaar.

Stil

Vandaag, 7 oktober 2020, bestaat KLM 101 jaar. De luchtvaartmaatschappij groeide uit tot een grote, internationale luchtvaartmaatschappij wat vorig jaar bij het honderdste jubileum grootst gevierd werd. Precies één jaar later is het vrij stil. KLM doorstaat, net als vele andere luchtvaartmaatschappijen, haar grootste crisis. De coronacrisis zorgt voor slechte resultaten en de noodzaak om te herstructureren.

KLM-huisje

Ook de bekendmaking van het nieuwe Delftsblauwe huisje is dit jaar anders. Vanavond zal ‘huisje 101’ worden onthuld in ‘s-Hertogenbosch zonder het bijzijn van publiek.

Vorig jaar werd het honderdste huisje toegevoegd aan de collectie. Dit was Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button