fbpx
DefensieHelikoptersMilitairNieuws

Vervangende NH90-helikopter richting het Caribisch gebied

Een NH90-helikopter is vanochtend vanaf Vliegbasis Eindhoven richting het Caribisch gebied gevlogen. Het toestel gaat de eerder gecrashte helikopter vervangen.

Crash

Afgelopen zomer crashte een NH90-helikopter van Defensie nabij Aruba waarbij twee bemanningsleden om het leven kwamen. Twee andere overleefde de crash. In augustus werd het wrak geborgen die de komende tijd in Nederland wordt onderzocht.

Vervanging

Na bijna drie maanden is de gecrashte helikopter nu vervangen. Vanochtend vloog vanaf Vliegbasis Eindhoven een C-17-transportvliegtuig met daarin de NH90 richting het Caribisch gebied. De vervanging van het toestel stond ook al op de agenda voor het ongeval.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button