fbpx
DefensieHelikoptersMilitairNieuws

Vervangende NH90-helikopter richting het Caribisch gebied

Een NH90-helikopter is vanochtend vanaf Vliegbasis Eindhoven richting het Caribisch gebied gevlogen. Het toestel gaat de eerder gecrashte helikopter vervangen.

Crash

Afgelopen zomer crashte een NH90-helikopter van Defensie nabij Aruba waarbij twee bemanningsleden om het leven kwamen. Twee andere overleefde de crash. In augustus werd het wrak geborgen die de komende tijd in Nederland wordt onderzocht.

Vervanging

Na bijna drie maanden is de gecrashte helikopter nu vervangen. Vanochtend vloog vanaf Vliegbasis Eindhoven een C-17-transportvliegtuig met daarin de NH90 richting het Caribisch gebied. De vervanging van het toestel stond ook al op de agenda voor het ongeval.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button