fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

Maleisische overheid overweegt Malaysia Airlines op te heffen

De Maleisische overheid overweegt Malaysia Airlines op te heffen als de leasemaatschappijen niet akkoord gaan met de herstructureringsplannen van de luchtvaartmaatschappij.

Leasemaatschappijen

Een deel van de herstructureringsplannen is erop gericht om de leasekosten van de maatschappij drastisch te verlagen. Hierdoor zouden de leasemaatschappijen minder geld ontvangen voor hun vliegtuigen waardoor deze niet akkoord gaan.

Dochter

Mocht er besloten worden om Malaysia Airlines inderdaad te liquideren, dan zal dochtermaatschappij Firefly worden omgetoverd tot de nationale maatschappij. Of de Firefly dan door zal gaan onder de huidige naam is onbekend.

Firefly

Firefly is de regionale dochter van Malaysia Airlines. De maatschappij werd in 2007 opgericht en vloog met een vloot van Fokker 50’s op regionale routes. Tegenwoordig vliegt de Firefly met een vloot van twaalf ATR 72-500’s. De maatschappij heeft voor een korte periode met een Boeing 737-800 gevlogen, hier werd echter al snel weer mee gestopt. Mocht Firefly de nieuwe nationale maatschappij van Maleisië worden, dan zal de vloot weer worden uitgebreid met straalvliegtuigen.

Onderhandelingspositie

Het is onbekend of de plannen alleen zijn gemaakt om de onderhandelingspositie van de Maleisische overheid te versterken. Wel staat vast dat de kas van Malaysia Airlines in november leeg zal raken. De Maleisische overheid wil de herstructureringsplannen voor die tijd rond hebben.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button