fbpx
Foto-artikelNaast het nieuwsVliegtuigen

Terugblik: British Airways 747 in BOAC livery | Foto’s

British Airways (BA) neemt de komende tijd verder afscheid van haar 747-vloot. De luchtvaartmaatschappij verfde vorig jaar nog een van haar jumbojets in de iconische retro-kleuren van het voormalige BOAC.

BOAC

De 747, met registratie G-BYGC, kreeg de eer om met de BOAC retro livery te vliegen. BOAC, wat staat voor het voormalig British Overseas Airways Corporation, werd in 1974 gefuseerd met British European Airways en vormde British Airways (BA). In het voorjaar van 1970 ontving BOAC haar eerste 747. Met de nieuwe livery op een van BA’s 747 werd de geschiedenis naar boven gehaald.

Uitfasering

De 747 met de BOAC-livery zou eigenlijk tot 2023 in dienst blijven van BA, maar door de huidige situatie faseert ook BA haar 747’s vroegtijdig uit. Het toestel staat momenteel aan de grond in Cardiff. Met de uitfasering komt er een einde aan het 747-tijdperk van de luchtvaartmaatschappij.

Vandaag zullen de laatste twee 747’s die gestationeerd zijn op luchthaven Heathrow voorgoed vertrekken. Alex Cruz, de voorzitter en CEO van British Airways, zei: “Het wordt een moeilijke dag voor iedereen bij British Airways, aangezien het vliegtuig voor de allerlaatste keer ons huis op Heathrow verlaat. We zullen hulde brengen aan hen voor de ongelooflijke rol die ze hebben gespeeld in onze 100-jarige geschiedenis en aan de miljoenen klanten en BA-collega’s die aan boord zijn gevlogen en voor hen hebben gezorgd.”

De foto’s zijn afkomstig uit juli vorig jaar waar BA met haar jumbojet samen met de Red Arrows vloog tijdens een vliegshow in Groot-Brittannië.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button