fbpx
737 MAXAirlinesBestellingenBoeingNieuwsVliegtuigen

‘Alaska Airlines overweegt aanschaf extra 737 MAX-toestellen’

Alaska Airlines zou gesprekken voeren met Boeing over de aanschaf van extra 737 MAX-toestellen, zo meldt persbureau Reuters.

Gesprekken

Zowel Alaska Airlines als Boeing willen niets loslaten over mogelijke gesprekken. Persbureau Reuters laat echter weten dat meerdere bronnen de gesprekken hebben bevestigd.

Verkleining

De gesprekken worden extra bijzonder doordat Alaska Airlines zich in een krappe financiële positie bevindt. Daarnaast heeft de maatschappij eerder al de hoeveelheid bestelde 737’s teruggebracht van 20 MAX 8’s en 17 MAX 9’s naar 32 MAX 9’s.

Airbus

Een veelgenoemde verklaring is dat Alsaka Airlines afscheid zou willen nemen van haar Airbus vloot. De maatschappij kreeg, na de overname van Virgin America, meer dan vijftig A320’s en tien A321’s in haar vloot. Ook staat er nog een bestelling voor dertig A320neo’s open.

Kosten

Het vliegen met zowel A320’s als 737’s brengt relatief hoge kosten met zich mee, waardoor het voor de maatschappij financieel aantrekkelijk is om alleen met de 737’s verder te gaan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button