fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Israëlische maatschappijen mogen over Jordanië vliegen

Israëlische maatschappijen mogen voortaan over Jordanië heen vliegen. Eerder maakten Saudi-Arabië en Bahrein al soortgelijke afspraken met Israël.

Dubai

Kort geleden werd Voor het eerst in de geschiedenis wordt een vlucht uitgevoerd tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten waarbij een Israëlisch commercieel toestel door het luchtruim van Saudi-Arabië vloog. Kort na de historische vlucht kondigde Emirates aan een route te openen tussen Dubai en Tel Aviv.

Landingsrechten

Vluchten tussen Israël en Jordanië zijn er nog niet. Ook naar Bahrein en Saudi-Arabië wordt niet gevlogen. Alhoewel de landen toestemming hebben gegeven om gebruik te maken van het luchtruim van de landen, is er geen toestemming gegeven om vluchten naar de landen uit te voeren.

Spanningen

De laatste tijd zijn de spanningen tussen Israël en haar buurlanden sterk verminderd waardoor het mogelijk is geworden om de regels rond vluchtuitvoering te versoepelen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button