fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNieuws

Capaciteit Allegiant vrijwel onveranderd door coronavirus

De capaciteit van de Amerikaanse budgetmaatschappij Allegiant is door de coronacrisis slechts weinig veranderd, zo meldt de maatschappij.

Capaciteit

In het derde kwartaal was de capaciteit van de maatschappij minder dan zeven procent lager dan in het derde kwartaal van 2019. De bezettingsgraad was wel een stuk lager. Gemiddeld werd net iets minder dan de helft van de beschikbare stoelen gevuld.

Winst

Winstgevend is de maatschappij momenteel niet. In het derde kwartaal verloor het bedrijf alsnog meer dan een miljoen dollar per dag. Allegiant verwacht dat in het vierde kwartaal het dagelijkse verlies lager zal liggen.

ULCC

Allegiant is een ULCC, een Ultra Low Cost Carrier, wat inhoudt dat de maatschappij op alle delen van de operatie bespaart. De maatschappij is vooral actief op vakantievluchten binnen de Verenigde Staten en werkt veel samen met touroperators.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button