fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelNieuwsVliegtuigen

Delta stelt vliegtuigleveringen tot 2022 uit

Delta Air Lines heeft miljarden aan vliegtuigleveringen tot 2022 uitgesteld. De luchtvaartmaatschappij wil hiermee haar uitgaves tot een minimum beperken.

Uitstel

Delta Air Lines stelt haar Airbus- en Bombardier-leveringen uit tot 2022, zo meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij tijdens de bekendmaking van haar kwartaalcijfers. De bestellingen bij fabrikanten zijn zo’n vijf miljard euro waard. De SkyTeam-partner van KLM probeert hiermee de kosten terug te brengen door het uitblijven van de vraag naar vliegtickets.

Eerder deze week gaf Up in the Sky al een overzicht van de vloot-ontwikkeling van Delta Air Lines. Hierbij faseert de luchtvaartmaatschappij diverse toestellen vervroegd uit.

Verliezen

Dat de luchtvaartmaatschappij verder ingrijpt heeft alles te maken met de slechte cijfers van Delta. Waar het vorige jaar nog winst maakte in het derde kwartaal maakte de airline dit kwartaal wederom een verlies. De omzet daalde met bijna tachtig procent.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button