fbpx
AirlinesBestellingenFinancieelNieuwsVliegtuigen

Delta stelt vliegtuigleveringen tot 2022 uit

Delta Air Lines heeft miljarden aan vliegtuigleveringen tot 2022 uitgesteld. De luchtvaartmaatschappij wil hiermee haar uitgaves tot een minimum beperken.

Uitstel

Delta Air Lines stelt haar Airbus- en Bombardier-leveringen uit tot 2022, zo meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij tijdens de bekendmaking van haar kwartaalcijfers. De bestellingen bij fabrikanten zijn zo’n vijf miljard euro waard. De SkyTeam-partner van KLM probeert hiermee de kosten terug te brengen door het uitblijven van de vraag naar vliegtickets.

Eerder deze week gaf Up in the Sky al een overzicht van de vloot-ontwikkeling van Delta Air Lines. Hierbij faseert de luchtvaartmaatschappij diverse toestellen vervroegd uit.

Verliezen

Dat de luchtvaartmaatschappij verder ingrijpt heeft alles te maken met de slechte cijfers van Delta. Waar het vorige jaar nog winst maakte in het derde kwartaal maakte de airline dit kwartaal wederom een verlies. De omzet daalde met bijna tachtig procent.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button