fbpx
Historische LuchtvaartLelystad AirportNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Dutch Dakota keert terug naar Schiphol

DDA Classic Airways zal vanaf november 2020 opnieuw gehuisvest worden op Schiphol. Dit heeft de stichting bekend gemaakt in een nieuwsbericht.

Dutch Dakota Association (DDA) had tot 2016 een onderkomen op Schiphol-Oost. Toen het sponsorcontract met de KLM in dat jaar werd beëindigd, moest goedkopere huisvesting worden gezocht. DDA trok toen in bij Stichting Exploitatie Catalina.

Kosten

Met het vertrek van de Nederlandse Catalina naar Amerika, kon de huur van de hangaarruimte niet meer gedeeld worden. Sinds april van dit jaar konden er bovendien vanwege de cornamaatregelen geen rondvluchten meer worden uitgevoerd met de Douglas DC-3 Dakota. In mei werd het toestel tijdelijk ondergebracht bij de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op Gilze-Rijen. Door een aantal belangrijke kosten te vermijden kon DDA dankzij de sponsors het budgetjaar zonder inkomsten van het vliegen overbruggen.

Accomodatie

Op Lelystad Airport kon geen betaalbare accommodatie worden gevonden. Vanaf eind 2020 wordt de DDA gevestigd op Schiphol-Oost in hangaar 32, de voormalige Martinair hangaar. Het vliegtuigonderhoudsbedrijf JetSupport nodigde de DDA uit om in deze, door hen gehuurde hangaar de activiteiten onder te brengen. De DC-3 Dakota PH-PBA ‘Prinses Amalia’ zal medio november van de vliegbasis Gilze-Rijen naar Schiphol worden gevlogen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button