fbpx
BoeingMilitairNieuwsVliegtuigen

Derde Boeing P-8A naar de Britse luchtmacht | Video’s

De derde Boeing P-8A Poseidon is vanuit Amerika naar de Britse luchtmacht vertrokken. Het toestel zal gestationeerd worden op vliegbasis Lossiemouth.

P-8A

De P-8A, onder registratie ZP803, is richting de Britse luchtmacht gevlogen. Het toestel is een multifunctioneel patrouillevliegtuig uitgerust met diverse sensoren en wapensystemen. Daarnaast kan de Poseidon ingezet worden voor bewakings- en zoek- en reddingsmissies.

Vliegbasis

Het toestel zal net als de eerder geleverde P8’s worden gestationeerd op vliegbasis Lossiemouth. De toestellen zullen gebruikt worden door het 120 squadron en 201 squadron waarbij de Poseidon’s nu voorzien zijn van Amerikaanse wapens. Deze zullen op termijn worden vervangen door Britse wapens.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button