fbpx
BoeingMilitairNieuwsVliegtuigen

Derde Boeing P-8A naar de Britse luchtmacht | Video’s

De derde Boeing P-8A Poseidon is vanuit Amerika naar de Britse luchtmacht vertrokken. Het toestel zal gestationeerd worden op vliegbasis Lossiemouth.

P-8A

De P-8A, onder registratie ZP803, is richting de Britse luchtmacht gevlogen. Het toestel is een multifunctioneel patrouillevliegtuig uitgerust met diverse sensoren en wapensystemen. Daarnaast kan de Poseidon ingezet worden voor bewakings- en zoek- en reddingsmissies.

Vliegbasis

Het toestel zal net als de eerder geleverde P8’s worden gestationeerd op vliegbasis Lossiemouth. De toestellen zullen gebruikt worden door het 120 squadron en 201 squadron waarbij de Poseidon’s nu voorzien zijn van Amerikaanse wapens. Deze zullen op termijn worden vervangen door Britse wapens.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button