fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Antonov AN-32 neergestort in Peru | Video

Een Antonov AN-32 van AerCaribe is woensdag neergestort bij de landing op de luchthaven van Iquitos, in Peru.

Vracht

Het vrachttoestel, dat volgens verschillende media onderweg was van Lima naar Iquitos, brak op de grond uit elkaar. De vier bemanningsleden zijn naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. Op de grond raakte niemand gewond.

Toestel

De Antonov AN-32 is gebaseerd op de populaire An-26. De AN-32 werd gebouwd van 1982 tot 2012 en wordt gebruikt voor zowel vrachtvervoer als passagiersvluchten door verschillende maatschappijen en overheden.

Veiligheid

Van de 373 gebouwde AN-32’s zijn inmiddels negen toestellen verongelukt. De oorzaken van de ongelukken zijn verschillend, maar zijn bijna allemaal te wijten aan externe factoren. In veel van de ongelukken speelde onjuist uitgevoerd onderhoud of inferieure luchthaveninfrastructuur een rol.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button