fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol Airport

Schiphol ziet bijna 80 procent minder reizigers in september

Schiphol heeft afgelopen september 1,3 miljoen passagiers verwelkomd, 79,4 procent minder dan in september 2019.

Afname

Ook ten opzichte van de zomer is er een significante afname in de hoeveelheid reizigers te zien. In augustus reisden nog 1,9 miljoen mensen via Schiphol.

Buitenland

Buitenlandse luchthavens zien soortgelijke dalingen in de hoeveelheid passagiers. Vergeleken met september 2019 zag Frankfurt een afname van 82,9 procent, Londen Heathrow zag 81,5 procent minder reizigers en Parijs Charles de Gaulle noteerde een daling van 80,1 procent.

Vracht

De hoeveelheid vrachtvluchten naar Schiphol blijft fors meer dan in 2019. In september 2020 werden er 65,7 procent meer vrachtvluchten uitgevoerd naar Schiphol dan in september 2019.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button