fbpx
InnovatieLiefhebberNieuws

Skigebied Val Thorens zet drone in bij reddingsoperaties

Van amateur tot professioneel, het toepassingsbereik van een drone wordt steeds groter. Zo ook in de Alpen, want het Franse Val Thorens gaat komend seizoen een drone inzetten voor onder andere reddingsoperaties.

Divers inzetbaar

De drone zal gebruikt worden om het uitgestrekte skigebied te patrouilleren. Het stelt de medewerkers van het skioord in staat om gedurende het hele skiseizoen ski- en sneeuwcondities te analyseren en te helpen bij reddingsoperaties. In het geval van een lawine kan er bijvoorbeeld waardevolle informatie verstrekt worden aan ski-patrouilles.

Twee camera’s

De onbemande quadcopter beschikt over twee camera’s; een thermische camera om warmtebronnen onder de sneeuw te identificeren en een tweede camera met een zeer krachtige zoomlens (180x) om van grote afstand een gedetailleerd plaatje te kunnen geven. Ten slotte maakt een luidspreker het mogelijk om, indien nodig, veiligheidsinstructies te verzenden naar overdreven onverschrokken skiërs.

Voordelen

Met het snelle en flexibele inzetbereik, de diverse mogelijkheden qua sensoren en het relatieve lage kostenplaatje biedt een drone een aantal voordelen ten opzichte van een helikopter, vooral in de eerste momenten na bijvoorbeeld een lawine.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button