fbpx
BoeingMilitairNaast het nieuwsVideoVliegtuigen

Aan boord van Air Force Two | Video

Air Force Two is de callsign van het viegtuig waarin de vicepresident van de Verenigde Staten reist. Het gebruikelijke toestel voor het vervoer van de vicepresident is een Boeing C-32, de militaire variant van de Boeing 757-200.

Verschil

Het voornaamste verschil tussen de C-32 en een 757 is het vliegbereik. De C-32 kan 11.000 kilometer overbruggen, waar een 757-200 slechts 7.222 kilometer kan afleggen. Omdat een C-32 minder passagiers en vracht hoeft te vervoeren kan het toestel meer brandstof meenemen.

Sober

Vergeleken met de Boeing VC-25, die dienst doet als Air Force One, is de C-32 relatief sober ingericht. De op een Boeing 747-200 gebaseerde VC-25 biedt meer ruimte voor VIP’s dan de C-32. Omdat de C-32 een stuk kleiner is dan de VC-25 moet de ruimte aan boord efficiĆ«nter benut worden.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button