fbpx
BoeingEditors choiceKLMMaatschappijenNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVliegtuigen

Drukte verwacht rond Schiphol voor laatste landing KLM 747

Gemeente Haarlemmermeer roept spotters op om zondag niet naar Schiphol te komen voor de laatste landing van een Boeing 747 van de KLM.

Gemeente

De gemeente vreest voor een grote stroom spotters die de laatste landing van het toestel op Schiphol willen zien. De grootste zorg is dat spotters onvoldoende afstand van elkaar zullen houden.

Maart

In maart, toen de KLM eigenlijk haar laatste vlucht met de jumbo had gepland, kwamen tientallen spotters naar Schiphol toe, ondanks de oproep om dit niet te doen. De gemeente heeft aangekondigd dat er zondag streng gehandhaafd zal worden op het naleven van de coronaregels.

Maatrgelen

Zondag zullen er rond de spottersplaatsen controles plaatsvinden die worden uitgevoerd door de marechaussee, de politie en door boa’s. Mochten de coronaregels niet worden nageleefd, dan zal de gemeente de spottersplaatsen afsluiten.

Landing

De laatste 747 vlucht van de KLM naar Schiphol wordt uitgevoerd door de PH-BFW, genaamd ‘City of Shanghai’. De jumbo vertrekt zaterdag om 21:45 uur van Schiphol naar Shanghai. Het toestel komt zondag om 20:50 uur weer op Schiphol aan. Bij KLM Cargo blijft de Boeing 747-F nog wel in dienst.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button