fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Spicejet wil steden verbinden met watervliegtuigen

De Indiase budgetmaatschappij Spicejet wil eind oktober beginnen met het aanbieden van vluchten met watervliegtuigen.

Plan

Spicejet is al jaren van plan om met watervliegtuigen te gaan vliegen. De maatschappij wilde in 2018 een vloot opbouwen van honderd watervliegtuigen, maar dit plan liep vertraging op.

Test

Eerder voerde Spicejet al tests uit met watervliegtuigen. De maatschappij zette een Quest Kodiak G1000 in op verschillende routes in India. Welk toestel Spicejet wil inzetten op de commerciƫle vluchten is nog onbekend.

Concept

Door met watervliegtuigen vanaf rivieren op te stijgen hoopt Spicejet op korte afstanden significant sneller te kunnen zijn dan alternatieve vervoersmethoden. De eerste route zal van Ahmedabad naar Kevadia zijn. De twee steden liggen slechts tweehonderd kilometer uit elkaar, maar de reistijd met de auto of trein bedraagt al snel vier uur. Door de reistijd terug te brengen tot minder dan een uur en door vanuit stadscentra te vertrekken hoopt Spicejet competitief te kunnen zijn op de route.

Toestemming

Het is nog niet zeker of Spicejet toestemming krijgt om dergelijke vluchten uit te voeren. Eerdere plannen om dergelijke vluchten uit te voeren werden afgewezen omdat het te vervuilend zou zijn.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button