fbpx
CoronavirusNieuwsVliegtuigen

Mitsubishi legt ontwikkeling SpaceJet stil

Mitsubishi heeft de ontwikkeling van de SpaceJet, het passagiersvliegtuig dat het bedrijf ontwikkelt, voorlopig stilgelegd.

SpaceJet

De SpaceJet, ook bekend als de Mitsubishi Regional Jet, is ontwikkeld als een concurrent van onder andere de Embraer 190 en de Airbus A220. Het toestel, dat plaats zou moeten bieden aan 70 tot 90 passagiers, zou eigenlijk in 2013 al afgeleverd moeten worden aan de eerste maatschappijen, maar dat bleek niet haalbaar.

Concurrentie

De markt waar Mitsubishi op wil inspelen wordt momenteel gedomineerd door Embraer en Airbus. Omdat de E-jets en de A220 zich al hebben bewezen is het voor Mitsubishi lastig om maatschappijen te overtuigen om hun vliegtuigen te kopen.

Markt

Nu de vraag naar nieuwe vliegtuigen vrijwel verdwenen is, is het voor Mitsubishi niet aantrekkelijk om hun nieuwe vliegtuig in productie te nemen. Wanneer het programma weer wordt opgestart maakt de fabrikant waarschijnlijk volgende week bekend.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button