fbpx
AirbusNieuwsVliegtuigen

Emirates faseert eerste A380 uit

Emirates heeft dinsdag haar eerste A380 uitgefaseerd. Twaalf jaar geleden werd de A380 geleverd aan de luchtvaartmaatschappij.

Uitfasering

De uitfasering stond al even gepland, maar dinsdag is de eerste A380 van luchtvaartmaatschappij Emirates naar de luchthaven Tarbes gevlogen, zo meldt Flightradar24. Het toestel, onder registratie A6-EDB, kwam in oktober 2008 naar de Emiraten. In februari dit jaar maakt het toestel haar laatste commerciële vlucht.

Planning

Als grootste A380-operator, met meer dan honderd toestellen, faseert Emirates komende jaren een aantal van haar A380’s uit. Volgens planning, die al voor corona was opgesteld, zullen nog twee A380’s en negen 777’s de vloot verlaten. In een eerder interview zei de voorzitter van Emirates te verwachten in 2022 weer met de gehele (geplande) A380-vloot te vliegen.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button