fbpx
DefensieMilitairNieuws

Luchtmacht ontvangt haar dertiende F-35 | Video

De luchtmacht heeft vandaag haar dertiende F-35 Lightning II in ontvangst genomen. Het toestel vloog vanuit de Italiaanse luchtmachtbasis Cameri naar Nederland.

Het toestel vloog in anderhalf uur vanuit Italië naar Leeuwarden, waar het aan kwam om half twaalf lokale tijd. Met de komst van dit toestel (registratie F-013) zijn er nu vijf F-35’s op Leeuwarden. De overige acht staan op de vliegbasis Luke in Arizona, waar ze worden gebruikt voor de opleiding van Nederlandse F-35 vliegers. In totaal worden er nog 33 toestellen geleverd aan de luchtmacht. Binnenkort zal nog een nieuwe F-35 naar Leeuwarden komen.

Vliegbasis Leeuwarden deelde onderstaande foto’s via Twitter. Op de video zijn twee eerder afgeleverde F-35’s op Leeuwarden te zien.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button