fbpx
NieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheidVliegvelden

Aalsmeerbaan volgende week buiten gebruik wegens onderhoud

De Aalsmeerbaan (18L-36R) op Schiphol is volgende week van maandag tot en met zaterdag buiten gebruik vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Baangebruik

Gedurende de onderhoudswerkzaamheden zal naar verwachting meer gebruik worden gemaakt van de Buitenveldertbaan (09-27) en de Zwanenburgbaan (18C-36C). In de nachten van maandag tot en met donderdag is tevens de Kaagbaan (06-24) buiten gebruik vanwege werkzaamheden op de locaties waar de Aalsmeerbaan met deze baan kruist. Tot slot is op dinsdag- en woensdagnacht ook de Buitenveldertbaan gesloten voor vliegverkeer.

Werkzaamheden

Ieder jaar wordt er regulier onderhoud uitgevoerd aan de Aalsmeerbaan. Hierbij wordt de bovenste laag van het asfalt vervangen en worden de markeringen op de baan waar nodig hersteld. De hemelwaterafvoer wordt schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden onderhouden. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door om ervoor te zorgen dat de baan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button