fbpx
AirlinesBoeingNieuwsNL VliegveldenTwente AirportVliegtuigen

Lufthansa 747’s mogen alsnog opstijgen vanaf Twente Airport

Lufthansa heeft een ontheffing gekregen om haar in Twente gestrande Boeing 747’s alsnog te laten vertrekken van de luchthaven.

Gestrand

De eerste Boeing 747 had eigenlijk dinsdag al moeten vertrekken. Dit werd echter tegengehouden door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. De overheidsinstantie vond de infrastructuur van de luchthaven niet voldoen aan de eisen die worden gesteld voor het vertrek van een Boeing 747. Ook waren de voorgestelde vertrekprocedures nog niet goedgekeurd.

Kort geding

De luchthaven kondigde aan juridische stappen te willen nemen tegen de beslissing van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Er werd een kort geding aangespannen dat donderdagmiddag zou dienen. Door de ontheffing hoeft dit echter niet door te gaan.

Ontheffing

Voor het vertrek van de toestellen wordt nu een uitzondering gemaakt. Wel worden er enkele eisen gesteld, zo mag er bijvoorbeeld maar weinig brandstof worden meegenomen om het gewicht van de toestellen zo laag mogelijk te houden.

Vertrek

De jumbo’s zullen naar de Verenigde Staten worden gevolgen om daar ontmanteld te worden. Eerst zullen de toestellen echter naar Frankfurt vliegen om voorbereid te worden op de ontmanteling. Zo zal de technische dienst van Lufthansa de toestellen naar alle waarschijnlijkheid ontdoen van de logo’s van de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button