fbpx
AirlinesNieuws

Delta Air Lines gaat experimenteren met nieuwe belichting in de toiletten

De grootste maatschappij van de Skyteam alliantie gaat proeven uitvoeren met nieuwe belichting in de toiletten van haar Boeing 757’s. De test zal plaatsvinden van half november tot begin 2021. De nieuwe belichting moet een ontsmettende werking hebben en daarmee de toiletten nog verder ontdoen van bacteriën.

Installatie

Half november begint Delta met de installatie van de nieuwe ledlampen. Deze lampen worden door Vyv geleverd aan de maatschappij. De ledverlichting wordt aangebracht op plekken waar de passagier vaak aan komt. Denk hierbij aan de kraan en de gootsteen. Het licht moet de groei van bacteriën reduceren. De nieuwe toilet installaties worden in de gehele 757-200 vloot ingebouwd.

Een Boeing 757-200 van Delta – ©Eric Salard

Lampen

De lampen zijn ledlampen en maken daarom geen gebruik van UV-straling om de bacteriën aan te pakken. De lampen geven ook gewoon zichtbaar licht af waardoor de toiletten erg goed verlicht zijn. De straling van het licht is dodelijk voor bacteriën maar het is veilig voor de mens. De gebruiker van het toilet zal waarschijnlijk niet doorhebben dat er een andere verlichting is dan normaal. Toch zal de maatschappij de reiziger hierop attent maken door het ophangen van een bord.

Toekomst

De test zal lopen tot begin 2021. Afhankelijk van het resultaat, zal de maatschappij besluiten of de rest van de vloot ook de nieuwe technologie aan boord krijgt. Mocht Delta besluiten om de nieuwe technologie te introduceren op andere types heeft het verschillende keuzes. Voornamelijk haar lange afstandstypes zullen hoog op de lijst staan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button