fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

FNV en VNV nog niet akkoord met langere loonoffers

De pilotenvakbond VNV en de FNV zijn niet tot een akkoord gekomen over het vijfjarige loonoffer. Dit wilde KLM invoeren als reactie op de eisen van de minister van financiën. De vakbonden hadden tot twaalf uur vanmiddag de tijd om de huidige regeling goed te keuren.

Het plan

Het personeel van KLM moet, om de staatssteun te ontvangen, 15% bezuinigen. Dat moet onder andere uit het loon van het personeel komen. Volgens het huidige plan zouden het cabine- en grond personeel tot begin 2023 loon inleveren en de piloten van de maatschappij zouden dit doen tot maart 2022. Het kabinet ging hier eerder al niet mee akkoord en wil dat de salarisverlaging periode tot wel vijf jaar zou duren, even lang als de periode dat er staatssteun geboden zou worden.

VNV

Volgens de voorzitter van het VNV, Willem Schmid, is het eerdere plan al genoeg. ‘Het akkoord dat wij met de KLM op 1 oktober hebben gesloten voldoet aan de overheidsvoorwaarden’. Nu blijkt dat de vakbond nog voet bij stuk houd en nog niet mee wil gaan met het nieuwe voorstel. Wel zegt de bond verantwoordelijkheid te zullen nemen.

FNV

Ook de FNV heeft de KLM-clausule (nog) niet getekend. Het is nog onbekend wat de verdere gevolgen zijn en of de FNV de clausule alsnog gaat tekenen. Momenteel zouden de gesprekken tussen de FNV en KLM nog plaatsvinden.

Akkoord

De cabinebond VNC, de VKP en de NVLT zijn wel akkoord gegaan met het loonoffer tot 2025.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button