fbpx
AirlinesBoeingNieuwsVliegtuigen

Delta faseert laatste Boeing 777 uit

Delta Air Lines heeft zaterdag haar laatste commerciële Boeing 777-vlucht uitgevoerd. Het type wordt vervangen door de zuinigere Airbus A350.

Laatste

De laatste vlucht, van New York naar Los Angeles, werd uitgevoerd door N701DN, een twaalf jaar oude 777-200LR. Delta vloog met zowel 777-200ER’s als 777-200LR’s. De toestellen werden vooral ingezet op de langste routes van Delta, bijvoorbeeld tussen Atlanta en Johannesburg.

Inzet

De laatste maanden werden de 777’s ingezet voor het vervoer van vracht in de cabine. Wat er met de toestellen zal gebeuren is nog onbekend. De oudere toestellen, die rond de twintig jaar oud zijn, zullen naar verwachting ontmanteld worden. De jongere toestellen, die rond de tien jaar oud zijn, zullen mogelijk nog worden omgebouwd tot vrachtvliegtuigen.

Indeling

Delta was een van de weinige maatschappijen die nog een 3-3-3 opstelling aanhield in de 777. De meeste maatschappijen, waaronder de KLM, hebben dit jaren geleden al aangepast naar een krappere 3-4-3 opstelling. Slechts enkele maatschappijen, waaronder Garuda Indonesia en Singapore Airlines, hanteren nog een 3-3-3 indeling in de Boeing 777. Het Japanse ANA rust hun 777’s zelfs uit met een 2-4-2 indeling.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button