fbpx
Historische LuchtvaartNaast het nieuwsVideo

Toen een gekaapt British Airways-toestel uitbrandde op Schiphol | Video

In 1974 brandde een Vickers VC-10 uit op Schiphol. Het toestel, dat vloog voor British Airways, was gekaapt.

Kaping

Het vliegtuig was onderweg van Bombay naar Londen via Bahrein en Beirut. Boven Griekenland werd het vliegtuig gekaapt en werd de opdracht gegeven uit te wijken naar Amsterdam. Eenmaal geland mochten de passagiers en de bemanning het toestel verlaten. De kapers staken het viermotorige straalvliegtuig vervolgens in brand. Alle kapers werden opgepakt toen zij bij het vliegtuig wegrenden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button