fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ryanair ziet gevolgen coronapandemie terug in rode halfjaarcijfers

De terugloop van het luchtverkeer als gevolg van de coronapandemie heeft ook Europa’s grootste prijsvechter in de zomer in het rood geduwd.

Verlies

Tussen half maart en eind juni bleven alle toestellen van Ryanair aan de grond. Het afgelopen half jaar vervoerde de Ierse maatschappij 80% minder passagiers in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Als gevolg daarvan daalde de omzet van 5,4 miljard euro naar 1,2 miljard euro en bleef er onder de streep een verlies van 197 miljoen euro over. Een echte prognose wordt niet gedaan, maar de prijsvechter verwacht dat het komende halfjaar meer verliezen met zich mee brengt.

Staatssteun

Ryanair heeft nog 4,5 miljard euro in kas om de komende periode door te komen. Daarnaast heeft het bedrijf geld opgehaald door middel van een aandelenuitgifte en doet het er alles aan om kosten te besparen. Over de staatssteun die diverse Europese luchtvaartmaatschappijen ontvangt zegt Ryanair: “Illegale staatssteun verstoort de markt en stelt mislukte nationale luchtvaartmaatschappijen in staat de komende jaren vluchten onder de kostprijs aan te bieden”.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button